Yurdun batı ve kuzey kesimlerinde beklenen kuvvetli yağışlar, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından dikkat çekici bir uyarıyla takip ediliyor. Yapılan son tahminlere göre, yarın ülkenin iç, doğu ve güneydoğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu olacak. Bu hava koşullarıyla birlikte Batı Akdeniz, Orta ve Batı Karadeniz, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Marmara'nın güney kesimlerinde yoğun yağışlar bekleniyor.

Bu nedenle, toplamda 12 il için "sarı" kodlu uyarı verildi. Uyarıda özellikle Bolu, Kastamonu, Sakarya, Sinop, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor.

"Turuncu" Kodlu Uyarı İlleri: Aydın, Balıkesir, İzmir ve Manisa

Bu illerde kuvvetli yağışlar bekleniyor ve vatandaşların önlemler alması gerekiyor.


"Sarı" Kodlu Uyarı İlleri: Bolu, Kastamonu, Sakarya, Sinop, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce

Bu illerde de yağışlar etkili olacak ve dikkatli olunması gerekecek.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masada 2 senaryo var! İşte konuşulan rakamlar En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masada 2 senaryo var! İşte konuşulan rakamlar

Ayrıca, rüzgar konusunda da dikkatli olunması gerekiyor. Ege'nin iç kesimleri, Marmara, İç Anadolu ile Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgarlar esmesi bekleniyor. Bu nedenle denizciler ve dışarıda çalışanlar da rüzgarın etkisine karşı önlem almalı.

Hafta sonu mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, yeni haftada azalacağı ve kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerine geri döneceği tahmin ediliyor.