Bakanlık açıkladı: İsrail'le tüm ihracat ve ithalat işlemleri durduruldu Bakanlık açıkladı: İsrail'le tüm ihracat ve ithalat işlemleri durduruldu

YÖK tarafından yapılan duyuruya göre, TÖMERSİS/Kursiyer Takip Uygulaması ile kursiyerlerin diğer kurum ve kuruluşların işlemleri devam ederken kolay erişilebilecekleri, kontrol sağlayacakları, denetlenebilir, daha güvenli ve şeffaf bir mekanizma çalışması hazırlandı.

SÖz konusu uygulama ile TÖMER ve DİLMER'den Türkçe eğitimi isteyen uluslararası kursiyerlerin kayıt tarihleri, kursa devam işlemleri, aldıkları vize türü gibi bilgiler, bağlı oldukları üniversiteler tarafındanca Yükseköğretim Kurulu ile Göç İdaresi Başkanlığının erişime sunulacak.

Güvenlik ışığında belgelendirme düzenlemelerine devam ediyor

Yükseköğretim kurumlarında başarılı ve deneyimli uluslararası öğrenciler ve araştırmacılar olmasını hedefleyen YÖK, Türkiye'yi seçerek uluslararası öğrencilerin güvenli formüllerle hukuki durumlarını belgelendirmelerine yönelik hazırlıklarına devam ediyor.

YÖK, bu konuda geçtiğimiz ay, uluslararası öğrencilerin ikamet ve vize işlemlerine kolaylık sağlamak için Göç İdaresi Başkanlığı ile "Uluslararası Öğrencilerin İkamet İzni Başvurularına İlişkin İş Birliği Protokolü" kapsamında imza atmıştı.