Özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmen ve eğitim personelinin haklarının korunması amacıyla yapılan denetimlerin detaylarına değinen Bakan Tekin, "Eğitim çalışanlarının, İş Kanunu çerçevesinde yapılan iş sözleşmeleri ile korunmakta olup, asgari ücretin altında bir ücretle çalıştırılmaları söz konusu değildir," dedi. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin ders ve ek ders ücretlerine ilişkin yapılan düzenlemelerle eğitim çalışanlarının mali haklarında iyileştirmeler yapıldığını belirtti.

Yapılan düzenlemeler ve artışlar

Son yapılan değişikliklerle, öğretmenlerin ek ders ücretlerinde %25 oranında bir artış yapıldığını ve bu artışın 1 Kasım 2023 itibarıyla yürürlüğe girdiğini açıklayan Bakan Tekin, bu iyileştirmenin öğretmenlerin mali durumlarına olumlu yansıyacağını söyledi. Ek ders ücreti karşılığında görev yapan eğitim personelinin yalnızca fiilen verdikleri dersler için ücret alabildiklerini vurgulayarak, ekonomik ve eğitim politikalarında öğretmen refahının önemini tekrar hatırlattı.

MİT'ten çocuklara sosyal medya uyarısı MİT'ten çocuklara sosyal medya uyarısı

Bakan Tekin, eğitim sektöründeki çalışanların haklarının iyileştirilmesi için yapılan çalışmaların devam edeceğini ve kalkınma planları ile hükümet programları çerçevesinde emek-ücret ilişkisinde daha fazla iyileştirme yapılacağını belirtti. Ayrıca, özel eğitim kurumlarında yapılan denetimlerin sıklaştırılacağını ve mevzuata uygun olmayan uygulamalara karşı daha sert tedbirler alınacağını ifade etti.