Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için seçim takvimini açıkladı. Bu önemli süreç, demokratik bir atmosferde adayların ve siyasi partilerin katılımını sağlamak adına belirlendi.

YSK'nın belirlediği takvime göre, siyasi partilerin seçime katılım başvuruları 2 Ocak'ta başlayacak. Partilerin oy pusulasındaki yerleri ise 27 Ocak'ta, YSK tarafından gerçekleştirilecek kura ile belirlenecek.

Kurtulmuş Bugün Özel ve Bahçeli'yi Ziyaret Edecek Kurtulmuş Bugün Özel ve Bahçeli'yi Ziyaret Edecek

Siyasi partilerin il ve ilçe belediye başkan adayları ile belediye meclis ve il genel meclisi üyelikleri için listelerini teslim etmeleri gereken son tarih ise 20 Şubat olarak belirlendi. Bu tarih, adaylar ve partiler için stratejik bir öneme sahip.

Seçim propagandası ve yasakları ise 21 Mart'ta başlayacak. Bu tarihten itibaren adaylar, projelerini ve vaatlerini seçmenle buluşturacakları etkinliklere start verecekler.

Seçim propagandasının sona ereceği tarih, 30 Mart saat 18.00 olarak belirlendi. 31 Mart ise seçim yasaklarının sona ereceği gün olarak belirlendi ve yurttaşlar, tercihlerini sandığa giderek kullanabilecekler.