2024'ün ilk çeyreğinde peş pee rekorlara imza atan altın fiyatlarının yılın geriye kalan kısmında nasıl bir yol izleyeceği araştırılıyor.

Son zamanlarda ivmeini yukarı çeviren altın piyasasına yönelik açıklamalar yapan Ekonomist Tunç Şatıroğlu, altın fiyatlarının artmasının perde arkasındaki nedenleri FED'in faiz indirimi, jeopolitik riskler ve Çin Merkez Bankası'nın altın talebi olarak listeledi. 

Şatıroğlu, geçtiğimiz sene sonuna kadar faiz yükselten FED'in 2024'te faiz indirimine gideceğini açıklaması sonrası yatırımcıların da altına yöneldiğinin altını çizdi. Bunun dışında, Rusya-Ukrayna Savaşı ve İsrail-İran olayları gibi jeopolitik gerilimlerin, yatırımcıların güvenli liman olarak adlandırılan altına ilgilelerinin arttığını savundu.

Tunç Şatıroğlu, Çin Merkez Bankası'nda, Amerikan hazine tahvillerinden uzaklaşmak ve rezervlerini çeşitlendirmek için altın alımını artırmasının fiyatları yukarı yönlü etkilediğini belirtti.

GRAM ALTINDA YENİ ÖNGÖRÜ..

Kısa sürede altın fiyatlarının yatay bir yol izleyeceğini söyleyen Şatıroğlu, uzun sürede ise yükselmeye devam edeceğini vurguladı.

Ons altında hedef fiyatın 2450-2500 dolar aralığı olduğunu söyleyen Ekonomist Tunç Şatıroğlu, gram altın fiyatının ise 3 bin liraya kadar yükselebileceğine yeşil ışık yaktı.

Önder Kahveci: Emek ve alınterine yapılan ödemeler israf değildir Önder Kahveci: Emek ve alınterine yapılan ödemeler israf değildir

YATIRIMCILARA UYARI GELDİ
Altın yatırımının uzun vadeli bir yatırım olduğunu ve sabırlı olunması gerektiğinin altını çizen Şatıroğlu, altın alırken bilindik kuyumculardan veya bankalardan alınmasını gerektiği yönünde öneride bulundu.