Yükseköğretim Kurulu Tarafından 'Spor Dostu Kampüs' Projesi Tanıtıldı Yükseköğretim Kurulu Tarafından 'Spor Dostu Kampüs' Projesi Tanıtıldı

28 Mayıs Pazar günü gerçekleşen 2. Tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabinede İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'yı içişleri bakanı olarak görevlendirebileceği konuşuluyor.

Ali Yerlikaya, 11 Ekim 1968'de Konya'da doğmuş olup, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olmuştur. İçişleri Bakanlığı'nda uzun yıllar boyunca çeşitli görevlerde bulunan Yerlikaya, Gaziantep Valiliği görevini üstlendikten sonra, 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişimi sırasında önemli bir rol oynamıştır. Ardından İstanbul Valisi olarak atanmıştır ve bu süre zarfında şehirdeki güvenlik ve kamu düzeni konularında başarılı bir performans sergiledi.

ALİ YERLİKAYA KİMDİR?

Ali Yerlikaya, 11 Ekim 1968 tarihinde Konya'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Konya'da tamamladı. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi "Kamu Yönetimi" bölümünden mezun oldu.

1990 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam adaylığı görevine başladı.

1993 yılında Kayseri İli Felahiye İlçesi Kaymakamlığına atandı.

Sırasıyla; Hilvan (Şanlıurfa) ve Sarıkaya (Yozgat) ilçelerinde Kaymakam olarak görev yaptı.