Resmen açıklandı... Muslera emekli oldu Resmen açıklandı... Muslera emekli oldu

28 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı 2. tur seçimininde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçildi. Bugün gerçekleştirilen TBMM 28. Dönem milletvekili yemin törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve diğer partilerin genel başkanlarının yanı sıra yurt dışı temsilcileri de katıldı.

Türkiye'deki seçimler birçok ülkeden ilgi ile takip edilirken Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesi hakkında birtakım yorumlarda bulundu. "Erdoğan'a sadece iyi şanslar dilemedim ayrıca çok fazla dua da ettim" diyen Orban, Erdoğan'ın kazanmaması halinde bir trajedi olurdu yorumunda bulundu.

Macaristan Başbakanı Orban, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmemesinin sonucunda 'bir, iki, üç milyon mültecinin bu yaz bitmeden Macaristan sınırında olabileceğini' savundu.

Macaristan'ın Rusya doğal gazını Türkiye üzerinden aldığının altını çizerek  'Amerika yanlısı ya da George Soros destekli bir liderinin olmasının doğalgazın Macaristan'a veya Sırbistan'a ulaşıp ulaşmayacağını hayli şüpheli bir hale getireceğini' söyledi.