Yeni YHT Hattı İstanbul-Sivas Arasında Seferlere Başladı: İşte Bilet Fiyatları Yeni YHT Hattı İstanbul-Sivas Arasında Seferlere Başladı: İşte Bilet Fiyatları

İzmir'de yaşanan ilginç bir hukuk olayı, kiracının yasal haklarını koruma açısından önemli bir ders veriyor. Bir ev sahibi, kirasını yüzde 55'ten fazla artırarak kiracısına bildirdi. Ancak kiracı, yasal sınırları aşan bu kira artışına itiraz ederek yasal sınırlar dahilinde kira ödemeye devam etti. İşte bu noktada hukuki bir mücadele başladı.

Ev sahibi, kiracısının yasal sınırların üzerinde kira ödemediği için tahliye talebiyle mahkemeye başvurdu. Ancak mahkeme, kiracının haklılığını kabul ederek tahliye talebini reddetti. Mahkeme ayrıca, ev sahibinin yasa dışı kira artışı nedeniyle kötü niyetli olduğuna hükmetti. Sonuç olarak, ev sahibi kiracısına ödediği fazla kira için "kötü niyet tazminatı" ödemeye mahkum edildi.


"Davanın devamında bilirkişi raporu alındı. Rapor neticesinde yüzde 25 zammın uygun olduğu, kanunun emri hükmüne aykırı davranılamayacağından bahisle hem icra takibine karşı itiraz iptali davasını reddettiler hem de karşı tarafı 'kötü niyet tazminatına' hükmettiler. Kötü niyet tazminatı, icra takiplerinde alacaklıların kötü niyetli olarak icra başlatmalarından verilen bir tazminat. Burada da mülk sahibinin, kötü niyetli bir şekilde icra takibi başlattığı için takibe konu alacağın yüzde 20'si oranında kötü niyet tazminatı ödemesine hükmedildi."