Bir sonraki adımı heyecanla bekleyen İstanbul, termometrelerin yarın zirve yapacağı bir sıcak hava dalgasıyla karşı karşıya. Sıcaklık, mevsim normallerinin üzerine çıkarak, Marmara Bölgesi'nde 8 ila 10 dereceye, İstanbul'da ise 7 ila 9 dereceye çıkması bekleniyor. İstanbul için en yüksek hava sıcaklığı tahminleri yarın için 37 derece. Ancak, hafta boyunca termometreler biraz daha rahat bir seyir izleyecek. Öyle ki, perşembe, cuma ve cumartesi günleri 29-30 derece arasında, pazar günü ise 30 derece civarında olması bekleniyor.

AK Parti, esnaf, emekli ve dar gelirli için yeni yol haritası hazırlıyor! AK Parti, esnaf, emekli ve dar gelirli için yeni yol haritası hazırlıyor!

Sıcaklık Değerlendirmeleri ve İlçe Tahminleri

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Teknik Şube Müdürü Günseli Özgül, kentin sıcak hava dalgasının etkisi altında olduğunu ve sıcaklığın bugün mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde olduğunu belirtti. Özgül, ilçe bazında hava sıcaklığının bugün 33 ila 34 derece olduğunu, yarın ise 36 ila 39 derece civarına çıkabileceğini belirtti. Rüzgarın, güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Perşembe Gününden İtibaren Daha Normal Bir Hava

Özgül, hava sıcaklığının perşembe gününden itibaren kuzeyden esecek rüzgarlarla birlikte mevsim normallerine döneceğini belirtti. Ancak çarşamba günü hissedilecek yüksek hava sıcaklıklarının perşembe sabahından itibaren azalacağına dikkat çekti.

Sıcak Hava Dalgasına Karşı Tedbir Alınmalı

Sıcak hava dalgasının olası etkilerine karşı, kronik rahatsızlıkları olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşlarımızın 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye ediliyor.

Gelişmeleri takip etmek için vatandaşlar, güncel hava tahmin raporlarını meteorolojinin internet sitesi ve mobil uygulamasından takip edebilirler. İstanbul, yarın zorlu bir sıcaklık dalgasıyla karşı karşıya olsa da, haftanın geri kalanında daha ılımlı hava şartlarına dönmeyi bekliyor.