Darbe girişiminin ardından Adalet Bakanlığı da harekete geçerek FETÖ ayıklamasına başladı. Yargının tamamen FETÖ’cü hakim, savcı ve avukatlardan arındırılması için çalışmalar son hız devam ediyor. FETÖ’cü avı devam ederken, yargı ile ilgili yepyeni bir düzenleme getirildi.

Yargı Artık Faaliyet Raporu Hazırlayacak

Yaşanan girişimin ardından alınan kararlara bir yenisi daha eklendi. Karara göre, yargı bundan sonra her yıl düzenli olarak faaliyet raporu hazırlayacak. Bu raporda yıl içinde neler yaşandığı hakkında detaylı bilgi verilecek. Hazırlanan rapor, Adalet Bakanlığı ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na gönderilecek.

Yargının hazırlayacağı raporlar, ilk olarak bölge adliyelerini ve bölge idari mahkemelerini kapsayacak. İlk hazırlanacak rapor 2016 yılı için hazırlanacak ve 2017 yılında sunulacak. Yapılan yeni düzenleme hakkında detaylı bilgiyi Adalet Bakanı Bekir Bozdağ verdi.

Açıklama Bekir Bozdağ’dan Geldi

Bozdağ, kendi imzası ile hazırladığı genelgeyi gerekli birimlere gönderdi. Genelgede demokratik ülkelerde hukuk sisteminin şeffaf olmasının önemine değinirken, devlete hesap verilebilirlik aşamasında kamu hizmetlerinin vazgeçilmez unsur olduğu ifade edildi.
Devlet kamu kurumlarının işleyişlerinin ve verilen hizmetlerin herkesin anlayabileceği sadelikte kamuoyu ile paylaşılmasının önemini dile getiren Bozdağ, adliye de FETÖ’cü hakim ve savcıların verdikleri haksız kararlara değindi. FETÖ’cü hakim ve savcıların aldıklarım talimatlar doğrultusunda davalar hakkında karar verdiklerini ve bu kararlar yüzünden birçok mağduriyetin doğduğunu belirten Bekir Bozdağ, adliyelerin Adalet Bakanlığına bağlı olduğunu, bu nedenle de adliyelerde alınan tüm kararların Adalet Bakanlığı tarafından da bilinmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yapılan bu değişiklik sonucunda artık adliyeler, görülen tüm davalar ile ilgili ayrıntıları rapor haline getirerek Adalet Bakanlığı’na sunmak zorunda olacak. Böylece FETÖ üyelerinin temizliği daha da kolay yapılabilecek.