15 Temmuz darbe girişiminin ardından 2010 KPSS sınavında yapılan usulsüzlükler ortaya çıkmış ve bu yıl sınava girenler hakkında kapsamlı bir araştırma başlatılmıştı. KPSS sınavında kopya çekerek devlet kurumlarına yerleşenlerin tespiti için gerçekleştirilen soruşturma kapsamında Türk Silahlı Kuvvetler bünyesinde görevli subaylar tek tek incelenmeye başlandı.
TSK’da Görevli 37 Bin Subayın Ailesi İncelendi
Başlatılan incelemeler, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yer alan 37 bin subayın eşi ve ailesini kapsayacak şekilde gerçekleştirildi. Ortaya çıkan sonuçlar ise şaşkınlık yarattı. Daha önce Milli Savunma Bakanlığı’nın erişimine kapatılan personel bilgileri, uzman ekip tarafından kontrol etmeye başlandı.
Milli savunma Bakanlığı’nca kurulan özel ekibin yaptığı incelemelerde, geçmişe dönül 16 yıllık askeri lise sınavlarında yer alan 4 binden fazla subayın FETÖ ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Bu bilginin ardından çarpıcı bir ayrıntı da dikkatlerden kaçmadı. FETÖ üyesi subayların orduya daha fazla sızması için general kızlarıyla evlilik yaptıkları ve bu sayede daha sıkı şekilde bağlantı kurabildikleri belirlendi.
102 Darbeci Eşi Öğretmen Olmak İçin Kopya Çekmiş
Yapılan araştırmada 2010 KPSS sınavına ilişkin elde edilen verilere göre öğretmen adayı olan ve 2010 KPSS’ye giren 102 kadının eşlerinin 15 Temmuz gecesi darbeci olarak yakalandığı öğrenildi. bu 102 subaydan 30 tanesinin ise FETÖ ile ilişkisinin tespit edilmemesi için eşlerinden boşandıkları anlaşıldı.
Diğer bir ayrıntı ise herkesi şok etti. Askeri kıtalarda görev yapan askerler arasında şehit ya da gazi verilmesinin kıtanın sicil puanını düşürdüğü, bu nedenle FETÖ’cü subayların bu kıtalarda değil daha güvenli kıtalarda görevlendirildiği, bu kıtaların sicil puanlarının yüksek olduğu ve böylece terfilerinin daha kolaylaştığı ortaya çıkarıldı. 2010 KPSS ile ilgili incelemeler devam ediyor.