Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti

Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Magnus Boman, otomotiv sektöründe genel bir eğilim olarak elektrikli araç üretimine yönelindiğini ve Volvo Car olarak 2030 yılında sadece tamamen elektrikli araç satacaklarını duyurdu.

Bloomberg HT'ye konuk olan Boman, elektrikli araç üretim sürecinin beklenenden daha hızlı gerçekleşeceğini belirtirken, Volvo Car'ın bütün fabrikalarının 2040 itibarıyla tamamen karbon nötr olmayı hedeflediğini ifade etti.

Boman, otomotiv sektöründeki mevcut eğilimleri değerlendirirken, Türkiye'de seçim öncesi ve sonrası ekonomik değişimlere dikkat çekti. Seçim sonrasında faiz artışları ve ekonomik evrimle birlikte talep ve arz dengesinin daha istikrarlı bir hale geldiğini belirtti.

Ayrıca, çip tedarik sorunlarının çözüldüğünü ve otomotiv sektörünün 2024'te bir düşüş yaşamasını beklediğini ancak Türkiye'de tam elektrikli araç kullanımının artacağını açıkladı.