Vakıfbank, 1882 personel alımı yapacağını duyurdu. KPSS'siz gerçekleşecek bu alım, banka bünyesinde memur, müfettiş ve uzman yardımcısı pozisyonları için geçerli olacak. 

Başvuru süreci ve detaylar

İlana başvurular 17 Ekim itibarıyla başlamış bulunmakta ve adaylar 1 Kasım 2023 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirebilecekler. Adaylar, başvurularını Ankara Üniversitesi'nin ilgili platformu üzerinden yapabilecek. Sınav ise 2 Aralık 2023'te, Türkiye'nin çeşitli illerinde gerçekleştirilecek.

Alım yapılacak kadrolar ve başvuru şartları

Vakıfbank'ın bu istihdamında memur, müfettiş yardımcısı, BT müfettiş yardımcısı, kontrolör yardımcısı, BT kontrolör yardımcısı ve uzman yardımcısı pozisyonlarına alımlar yapılacak. Başvuracak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, belirli bir yaş kriterini sağlamaları ve kamusal haklardan mahrum olmamaları gerekmekte. Ayrıca, başvuracak adayların daha önce herhangi bir suçtan hapis cezası almamış olmaları, Banka'nın önceki sınavlarından başarısız sayılmamış olmaları ve Banka ile daha önceden herhangi bir çalışma ilişkilerinin bulunmaması şartları aranacak.

Eğitim ve sağlık şartları

Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi

Başvuracak adaylar arasından, farklı pozisyonlar için farklı eğitim kriterleri aranacak. Müfettiş yardımcılığı, BT müfettiş yardımcılığı, kontrolör yardımcılığı ve BT kontrolör yardımcılığı pozisyonları için belirli lisans programlarından mezun olan adaylar tercih edilecek. Uzman yardımcılığı ve memurluk için ise adayların en az dört yıllık bir lisans programından mezun olmaları gerekecek. Adayların bedensel ve ruhsal sağlık durumlarının da görevi yerine getirmeye uygun olması gerekmekte, bu konuda başarılı adaylardan sağlık kurulu raporu talep edilecek.

Askerlik durumu ve diğer şartlar

Erkek adaylar için askerlik görevini yapmış olma, erteletmiş olma ya da askerlikle ilgili özel durumlarının yetkili makamlarca onaylanmış olması gerekmekte. Adayların başvuru yapabilmeleri için Vakıfbank'ın belirlediği diğer şartları da sağlamaları gerekiyor.