Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Galip Ekuklu, kış aylarında solunum yolu enfeksiyonlarının artış gösterdiği dönemde, halk arasında 'paçavra hastalığı' olarak bilinen daha ağır grip tablolarına dikkat çekti.

Ekuklu, Covid-19 tedbirlerinin gevşetilmesi, maske kullanımının düşük olması ve sosyal mesafe kurallarına uyulmamasının solunum yolu enfeksiyonlarının yayılmasına zemin hazırladığını belirterek, bireysel korunma önlemlerine vurgu yaptı. Ayrıca, yoğun bakımlarda doluluk oranlarının arttığını ve testlerle yatış nedenlerinin belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Memur ve Emekli ne kadar zam alacak? Uzman isim hesapladı Memur ve Emekli ne kadar zam alacak? Uzman isim hesapladı

Ekuklu, soğuk havalarda kapalı ortamlarda uzun süre kalmanın bulaş riskini artırdığını ifade ederek, maske takma oranının düşük olduğu, sosyal mesafeye uyulmadığı ve geleneksel selamlaşma alışkanlıklarının devam ettiği bir ortamda solunum yolu enfeksiyonlarının artış gösterdiğini belirtti.

Solunum yolu enfeksiyonlarını önlemek için hasta olan kişilerin maske takması gerektiğini vurgulayan Ekuklu, sağlıklı yaşam kurallarına uyulması gerektiğini dile getirdi.