Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rolex saat ve ıstakoz tepkisi: Ayrıca uyarmam mı gerekiyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rolex saat ve ıstakoz tepkisi: Ayrıca uyarmam mı gerekiyor?

Günlük hayatta sıklıkla tüketilen kahvelerin bilinçli olarak tüketilmemesi büyük sıkıntılara neden olabiliyor.

Doğru tüketilmediği takdirde yarardan çok zarara neden olabilen kahvenin nasıl tüketilmesi gerektiği konusunda önemli açıklamalarda bulunan uzman isim, uyandıktan sonraki ilk bir saat içinde asla kahve içmemeniz gerektiğini söyledi.

Kafein almadan önce uyandıktan sonra en az bir saat beklemeniz gerektiğini söyleyen uyku uzmanı Rex Isap, şunları kaydetti:

"İlk fincan kahvenizi içmek için ideal zaman olarak sabahları, uyanır uyanmaz su ısıtıcısını kullanma eğiliminde olabiliriz.Ancak kahvenin faydalarından gerçekten yararlanmak için uyandıktan sonra en az bir saat beklemeniz önerilir. Uyandığımızda kortizol seviyelerimiz zirvededir. Genellikle stresle ilişkilendirilen kortizol, uyanıklık seviyenizi artırır. Yani, kortizol seviyeleriniz zaten yüksekken kafein içmek buna karşı çalışabilir ve hatta kafeine tolerans kazanmanıza yardımcı olabilir. İlk kahvenizin zamanlaması önemli olmakla birlikte, son kahvenizi ne zaman içtiğiniz de önemlidir.''