Twitter, Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra aldığı etkileşimin boyutuna göre Dolar cinsinden ödeme yapma uygulamasını başlatarak önemli bir değişikliğe imza attı. Ancak bu değişiklik, gerçek ve yanlış bilgilerin karışmasına neden oldu.

Birçok onaylı hesap, sadece etkileşim almak amacıyla doğruluğu sorgulanmamış şok edici ve sansasyonel içerikleri paylaşmaya başladı. Son örnek olarak, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın adı karıştırılarak bir olay yaşandı. Bir genç kadının dans videosu paylaşılan hesaplar, videodaki kadının Ali Erbaş'ın kızı olduğunu iddia etti.

Giyim tarzına vurgu yapılan bu paylaşımla, Twitter kullanıcıları provoke edilerek yapılan tweet sadece 2.3 milyon görüntülenme almayı başardı. Binlerce retweet ve beğeni de beraberinde geldi. Ancak, bu paylaşımların arkasında FETÖ ile ilişkilendirilen hesapların olduğu gerçeği gün yüzüne çıktı. Bu durum, Twitter'ın siyasi manipülasyonlara ne kadar açık hale geldiği konusunda eleştirilere yol açtı.

Öte yandan, dans videosunun başrolünde yer alan genç kadının kimliği de ortaya çıktı. Söz konusu genç kadın, Yağmur adını taşıyan ve Ankara'da yaşayan bir TikTok kullanıcısı olarak tespit edildi.

Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesine ilişkin detaylar belli oldu Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesine ilişkin detaylar belli oldu

odatv_image_66__16be5c0883f347