Türkiye ekonomisinin geleceği için belirlenen 3 yıllık yol haritası, Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde açıklandı. Program, 2024-2026 dönemine ilişkin ekonomik hedefleri belirliyor ve enflasyon, istihdam, büyüme, ihracat, cari açık gibi temel ekonomik göstergeleri ele alıyor.

Enflasyonla Mücadelede Önemli Adımlar Atılacak

Meteorolojiden Açıklama: Hafta Sonuna ve Sıcaklık Değişimine Karşı Dikkatli Olmak Lazım Meteorolojiden Açıklama: Hafta Sonuna ve Sıcaklık Değişimine Karşı Dikkatli Olmak Lazım

OVP kapsamında enflasyonla mücadele büyük önem taşıyor. Bu mücadelede faiz artırımı gibi önemli adımlar atılacak. Enflasyonun tek haneli rakamlara çekilmesi hedefleniyor. Bu, fiyat istikrarını sağlamak ve ekonomik istikrarı güvence altına almak açısından kritik bir adım olarak görülüyor.

Tasarruf Politikaları Ön Planda

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, OVP'nin üç ana bileşeni olduğunu açıklamıştı. Para politikası, maliye politikası ve yapısal reformlar bu bileşenlerin başında geliyor. Tasarruf önemli bir odak noktası olacak ve ekonomik istikrarın sağlanmasına katkıda bulunacak.