Geçtiğimiz yıl yaşanan sıcak hava koşullarının bu yıl daha da aşılacağını belirten Şen, özellikle Marmara dışındaki bölgelerde sıcaklıkların ortalamanın üzerinde seyredeceğini ifade etti. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı olarak görev yapan Şen, aşırı sıcakların sağlık üzerindeki olası etkileri konusunda da vatandaşları bilgilendirdi.

Çöl Tozunun Etkileri ve Hava Durumu Tahminleri

Prof. Dr. Orhan Şen ayrıca, Türkiye üzerinde etkili olan çöl tozunun yarından itibaren ülkeyi terk edeceğini açıkladı. İstanbul'daki çöl tozunun bugün itibariyle azalacağını, ancak İç Anadolu Bölgesi'nde yarına kadar devam edeceğini belirtti. Astım hastaları ve solunum yolu rahatsızlıkları olan kişiler için çöl tozunun oluşturabileceği risklere karşı uyarılarda bulundu. Şen, tozun yağmurla birlikte çamur şeklinde yağabileceğini de ekledi.

Migros'tan Türkiye genelinde personel alımı:  İşte başvuru şartları ve detaylar Migros'tan Türkiye genelinde personel alımı: İşte başvuru şartları ve detaylar

sıcaklık

Gelecek Haftanın Sıcaklık Beklentileri

Meteoroloji uzmanı, önümüzdeki hafta için sıcaklık tahminlerinde bulunarak, Adana'da sıcaklıkların 38 dereceye ulaşacağını, Ankara'nın ise 28 derece civarında olacağını ifade etti. Marmara Bölgesi'nde ise sıcaklıkların ortalama seviyelerde seyredeceği, ancak Ege, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıcaklıkların 2 ila 10 derece yüksek olacağını belirtti.

Bakan Ozhaseki Acikladi Bazi Illerde Sicakliklar 30 Dereceyi Gececek (1)

Prof. Dr. Orhan Şen, vatandaşlara, aşırı sıcaklar nedeniyle özellikle dışarıda vakit geçirme planları konusunda dikkatli olmaları tavsiyesinde bulundu. Aşırı sıcakların yaratabileceği sağlık sorunları için özellikle risk altındaki grupların çok daha fazla önlem alması gerektiğini belirtti.