Galatasaray'da Dursun Özbek yeniden başkanlığa aday Galatasaray'da Dursun Özbek yeniden başkanlığa aday

Türk Tabipleri Birliği, son günlerde artan grip şikayetleri ve solunum yolu enfeksiyonlarına dair önemli bir uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada, alınması gereken bilimsel önlemlerin dikkate alınmaması sonucunda ciddi bir salgınla karşı karşıya olunduğu belirtildi. Özellikle kış aylarıyla birlikte solunum yolu hastalıklarının artabileceği vurgulanarak, toplumun ve kurumların katılımıyla mücadelenin önemi üzerinde duruldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile ulaşım kurumlarına gönderilen yazıda, toplum sağlığının öncelenerek alınacak bilimsel önlemlerle salgınların en az zararla atlatılabileceği hatırlatıldı. Yoğun grip virüsü, KOVID-19 ve diğer etkenlerin sorumlu olduğu bir salgınla karşı karşıya olunduğu vurgulanarak, hastane acillerinde yaşanan olağandışı yoğunluğun sağlık çalışanlarını tükettiği ve hastalara yeterli sürede müdahale edilemediği belirtildi.

Toplu taşıma araçlarında yapılacak basit düzenlemelerin toplum sağlığına olumlu etki sağlayabileceği ifade edilen açıklamada, ücretsiz maske dağıtımı ve maske kullanımına teşvik gibi önlemlerin alınmasının önemi vurgulandı. Türk Tabipleri Birliği, salgınların sönümlenmediği sürece toplumun ve sağlık çalışanlarının sağlığının tehlikede olduğunu ifade ederek, alınacak önlemlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.