Tüketici Federasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, asgari ücret artışının hemen akabinde fiyat değişikliklerinin yaşanmasını eleştirdi. "Asgari ücret açıklanmadan zamlar yapılmaya başlandı" diyen Ağaoğlu, özellikle temel gıda ve ihtiyaç ürünlerindeki fiyat artışlarının, dolardaki artışa dayanmaktan ziyade daha geniş bir perspektife sahip olduğunu belirtti.

Arda Güler'e Şampiyonlar Ligi şoku! Finalde oynamazsa ne madalya ne kupa... Arda Güler'e Şampiyonlar Ligi şoku! Finalde oynamazsa ne madalya ne kupa...

Etiketlerdeki fiyat değişikliklerinin asgari ücretin açıklandığı akşam gerçekleştiğine dikkat çeken Ağaoğlu, "Zaten bir süredir asgari ücret tartışılıyordu ve etiketlerde fiyatlar yükseliyordu. Kimsenin böyle gerekçesiz, haksız fiyat artışı yapmaya imkânı olacağını düşünmemesi lazım. Bu demokratik bir hukuk devleti. Rekabet Kurulu ceza uygularken, haksız fiyat artışı değerlendirme kurulu birçok firma için para cezası veriyorken, bazı marketler pervasızca etiketleri değiştiriyorlar. Özellikle 3 harfli marketlerin, yani bizim ucuz diye tercih ettiğimiz marketlerin üçü de dün akşam maalesef fiyatları değiştirdi" ifadelerini kullandı.

Ağaoğlu, Ticaret Bakanlığı'nın cezalarını ciro ile orantılı hale getirmesi gerektiğini, şeffaf bir şekilde ifşa edilmesini ve ısrarla haksız zam yapanların kapatılmasını önerdi. Ayrıca, tüketicilere çağrıda bulunarak, fiyatları kontrol etmeleri ve fark ettikleri haksız artışları yetkililere bildirmeleri gerektiğini vurguladı. Bu çerçevede, vatandaşların ellerindeki cep telefonları ile fiyat değişikliklerini fotoğraflayarak Ticaret Bakanlığı'na aktarmalarını önerdi.

Habere tepki gösteren bazı tüketiciler de, marketlerdeki etiket değişikliklerine dikkat çekti. Bir tüketici, "Asgari ücret gelmeden bir zam gelmişti, asgari ücret söylendi yine zam geldi. Yılbaşından sonra bir ayar çekip yine zam gelecek" derken, bir diğeri ise fiyatların o kadar değişken olduğunu belirterek, "3 harfli markete girdim, yumurta alacaktım, baktım 53 lira. Kasaya geldim, 59 lira dedi. Orada 53 liraya yazıyor dedim. Herhalde fiyatlar değişmemiş dediler bende bırakıp çıktım" şeklinde konuştu.