Dünyanın önde gelen bilişim şirketlerinden Google’da 6 yılı aşkın zamandır yönetici olarak görev yapan Türk bilgisayar mühendisi Ülkü Rowe açtığı davada, şirketin daha az deneyimli erkek çalışanlara daha yüksek maaşlar ödediğini kendisinin de terfi ettirilmediğini iddia ediyordu. Rowe'un iddiasına göre şirket, kendisini başkan yardımcılığına yükseltmemesinin yanı sıra bu pozisyon için gerekli kriterlere uymayan bir erkek çalışanı göreve getirmişti. 

Tecrübeli yönetici, jüri tarafından haklı bulundu. Rowe’a 1.1 milyon dolar tazminat ödemesine karar verildi. Outten & Golden'dan Avukat Cara Green, "Jüri kararı sadece Bayan Rowe'un Google'dan kötü muameleye tabi tutulduğu iddialarını doğrulamakla kalmadı, aynı zamanda işyerinde ayrımcılığa ve misillemeye izin verilmeyeceği mesajını verdi" dedi. 

Ülkü Rowe kendini şu cümlelerle tanımlıyor; Bankacılık, finans ve sigortacılık sektörleri için Google'ın cloud teknoloji ürünleri ve platformları alanındaki çalışmalarına liderlik ediyorum. "Hayat yolculuğum beni İstanbul'dan Chicago'ya, Londra'dan Paris'e ve son olarak da eşim ve iki oğlum ile yaşadığım New York şehrine getirdi."

Halkbank’tan ABD’deki ikinci davaya ilişkin açıklama Halkbank’tan ABD’deki ikinci davaya ilişkin açıklama