Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı maddelerinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptali sonrası bir açıklamada bulundu.

Talip Geylan "Anayasa Mahkemesi ÖMK kararını verdi. Şimdi sıra MEB’de. Bakanlık hızlı şekilde kanundaki eksiklerin giderilmesi ve yanlışların düzeltilmesi amacıyla harekete geçmelidir. Zaten Anayasa Mahkemesi kararı sonrası ÖMK’da düzenleme yapılması elzem hale gelmiştir. Bir önceki Bakanın da söz verdiği şekilde, uzmanlıkta 5 yıl hizmet süresi düzenlemesi ve 20 yıldan fazla hizmeti olan öğretmenlerin uzmanlıkta bekleme süresinin kaldırılması başta olmak üzere beklenen değişiklikler hızlıca yapılmalıdır. Eğitimin tüm paydaşlarıyla çalışma yapılarak yeni kanun en hızlı şekilde TBMM gündemine getirilmelidir." diyerek

"ÖMK, adına yakışır şekilde öğretmenlerin muhatap olduğu tüm süreçleri ihtiva etmelidir. Kariyer basamakları hizmet yılı esasına göre düzenlenmelidir. 5 yıl hizmeti olanlar uzman, 5 yıllık uzman öğretmenler başöğretmen olarak değerlendirilmelidir. ÖMK, öğretmene şiddete yönelik caydırıcı müeyyideler ve önleyici tedbirleri ihtiva etmelidir. Kadrolu öğretmen istihdam modeli ÖMK’da yerini bulmalıdır. Liyakati esas alan ve adalet zemininde yürüyen bir yönetici atama sistemi mutlaka kanuni zemine kavuşturulmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı daha önce 17 yıl sürüncemede bırakıldığı gibi yine öğretmenlerimizi mağdur edecek gecikmelere meydan vermemelidir." diye açıklamada bulundu.

Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi