Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, eğitime hazırlık ödeneği konusunda önemli bir açıklama yaparak, bu ödeneğin bütün eğitim çalışanlarına verilmesi gerektiğini vurguladı. Geylan, Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin'e yönelik çağrısında, yaklaşık 1 milyon öğretmene verilebilen eğitime hazırlık ödeneğinin geriye kalan 90 bin civarındaki diğer eğitim çalışanına da verilebilecek bir bütçe kapasitesine sahip olduğunu belirtti.

Geylan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Gözler Öğretmen Atamalarına Çevrildi! Kabine Toplantısı Ne Zaman? Gözler Öğretmen Atamalarına Çevrildi! Kabine Toplantısı Ne Zaman?

"Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneği bütün eğitim çalışanlarına verilsin! Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’e çağrıda bulunuyoruz: 1 milyonu aşkın öğretmenimize hazırlık ödeneği verebilen MEB bütçesi, geriye kalan yaklaşık 90 bin diğer eğitim çalışanına da ödeyebilecek güçtedir! Sayın Yusuf Tekin‘in bu ayrımcılığa son vermesini ve 1 asgari ücret tutarında bütün eğitim çalışanlarına Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneği verilmesini sağlanmasını bekliyoruz."