AK Parti, TBMM'ye birçok vergi düzenlemesi içerek torba yasa teklifini sundu. Teklifte, Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin bu senelik 2 kat olacak şekilde alınması gibi birçok düzenleme var. 

tbmm-de-kayit-yaptiran-milletvekili-sayisi-belli-oldu

İlk olarak bahsettilen gibi MTV iki kat oranında ödenecek. Kurumlar vergisi oranı şirketlerde %20’den %25’e çıkartılacak. Banka, 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu kapsamındaki şirketler, elektronik ödeme ve para kuruluşları, yetkili döviz müesseseleri, sermaye piyasası kurumları, sigorta ve reasürans şirketleri ve emeklilik şirketlerinin Kurumlar Vergisi yüzde 25'ten yüzde 30 olacak.

para-nedir-7

Bunların dışında ihracatçılardan alınan Kurumlar Vergisi'nde uygulanan 1 puanlık indirim 5 puana çıkartılıyor.

Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak

para-10

Aktif olarak kullanılan ve 2 yıldan fazla aktif olan şirketlere ait taşınmazların  kurumlar vergisi ve KDV istisnaları kaldırılacak. Bunların astışı durumundaki vergi istisnaları yüzde 50'den yüzde 25'e düşürülüyor.

a4cae2a8dogcc86algazdestekparasc4b1yattc4b1mc4b1dogcc86algazyardc4b1mc4b1bascca7vurususcca7artlarc4b1neler

Petrol ürünleri, LPG, doğal gaz, madeni yağlar, solventler ve diğer ürünlerde uygulanan maktu ÖTV tutarları, Ocak ve Temmuz ayında açıklanan enflasyona göre otomatik zamlanmış olacak.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi