Dünya Bankası: KKTC Ekonomisi Yüzde 2,7 Büyüme Bekliyor Dünya Bankası: KKTC Ekonomisi Yüzde 2,7 Büyüme Bekliyor

ODMD'nin 4 Haziran'daki duyurusuna göre, 2023 yılının ilk yarısı otomotiv sektöründe büyük hareketlilik gördü. Elektrikli otomobil satışlarında kayda değer bir yükseliş yaşanırken, ilk altı ayda pazarın %3'lük dilimine hakim olan elektrikli araç satışları toplamda 12.792 adete ulaştı.

Togg'un Haziran Ayı Satışları Artık Net

Söz konusu gelişmeye epeyce katkı sağlayan yerli markamız Togg, ne yazık ki ODMD'nin yılın ilk yarısına dair otomotiv satış raporunda yer alamamıştı. Fakat bu durum, Togg'un Haziran ayı satış verilerini ODMD'ye sunması ve bu verilerin rapora dahil edilmesiyle değişti.

Togg, Haziran Ayında 502 Adet Teslimat Yaptı

Nisan ayında fiyatlandırma bilgilerini paylaşıp ön siparişleri toplamaya başlayan yerli otomobilimiz Togg, bu süre zarfında 306 araç satışı gerçekleştirmişti. Haziran ayında ise bu sayıyı yaklaşık iki katına çıkararak 502 araç teslim etti. Böylelikle, 2023 yılının ilk yarısında Togg'un toplam satışları 808 adede ulaştı.

Son iki ayda piyasaya sürülen toplam 5.219 elektrikli araç arasında Togg'un pazar payı %15,5 oldu.

Togg, Fiyat Artışını Duyurdu

Togg, Haziran ayı satış verilerinin açıklanmasının ardından bir fiyat artışı duyurusu yaptı. Ancak şirket, Haziran ayı teslimatları için süreç tamamlanamayan ve teslimatları ertelenen müşterilerin fiyat artışından etkilenmeyeceğini belirtti.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi