Ankara'daki Teleferik Sistemi Kapatıldı Ankara'daki Teleferik Sistemi Kapatıldı

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Gökhan Zan, katıldığı bir yayında, seçimden çekilmesi için kendisine rüşvet teklif edildiğini ve tehdit edildiğini açıkladı. Zan, CHP ile doğru aday konusunda anlaşma umuduyla belgelerini 16.55'e kadar vermeyi beklediğini ifade etti ancak beklenen adımın atılmaması üzerine TİP'ten adaylığını açıkladı.

Zan, yayında yaşadığı süreci şu şekilde değerlendirdi: "Bugüne kadar yaşadığım süreçte hem rüşvet teklifiyle karşılaştım hem de tehdit edildim. İlk kez açıklıyorum, bana rüşvet teklif edildi. Kimin ettiğini söylemeyeceğim. Çekilmem adına açık çek teklif edildi, 'Ne istiyorsan sen bunu yaz' dediler. Ben bunu kabul etmedim. Hatta ve hatta iki defadır aracılarla, mafya denilen kişiler adı altında çekilmem için de tehdit edildim. Ben bu insanlara boyun eğecek bir insan değilim. Hatay halkını o yüzden seçeneksiz bırakmayız dedim."

Zan, CHP ile anlaşma umuduyla beklediğini belirterek, "16.55'e kadar bekledim, CHP'yi. Belgelerimi vermedim, bekledim bir umutla. Ancak siz hem benim çekilmemi isteyeceksiniz, hem bana ahlaksız tekliflerle geleceksiniz, kabul etmem için birçok kişiyi aracı olacaksınız, hem tehdit edip boyun eğmemi isteyeceksiniz. Ben halkımın arkasında sonuna kadar varım" şeklinde konuştu.