Ticaret Bakanlığı, kurallara uymayan bir işletmeye sert bir tepki verdi ve 834 bin lira idari para cezası uyguladı. Bakanlık, Resmi Gazete'de yayımlanan Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile işletmelerin fiyat politikalarını düzenleyen kuralları hatırlattı. Bu kapsamda, lokanta, restoran, kafe, pastane gibi işletmelerde, fiyatların net bir şekilde belirtilmesinin önemine vurgu yapıldı.

Açıklamada, tarife ve fiyat listesinde belirtilmeyen ek ücretlerin de gösterilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, sektörde faaliyet gösteren satıcı ve sağlayıcılara düzenlemeler hakkında bilgilendirme yapıldığı belirtildi. Ticaret il müdürlüklerine de denetimlerin artırılması talimatı verildi.

Diyanet'ten 'makam aracı' açıklaması: 'Yoğun şehir dışı programları dolayısıyla...' Diyanet'ten 'makam aracı' açıklaması: 'Yoğun şehir dışı programları dolayısıyla...'

İstanbul'da gerçekleştirilen denetimlerde, bir kafe zincirine ait işletmede eksik fiyat bilgileri ve gizli servis ücreti uygulandığı tespit edildi. Bu nedenle, işletmeye 384 ürün için toplamda 834 bin 48 lira ceza kesildi. Açıklamada, 2024 yılında da denetimlerin sıkı bir şekilde devam edeceği ve her bir ihlal için 2 bin 172 lira idari para cezası kesileceği belirtildi. Bu önlemlerle, tüketicilerin daha şeffaf ve adil bir ticaret ortamına kavuşması hedeflenmektedir.