Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okul ve kurumlara, yeni eğitim öğretim yılında Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) tarafından azami 500 bin ton kömür yardımı yapılacak. Cumhurbaşkanı kararıyla Resmi Gazete'de yayınlanan "Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumlara 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı İçin Isınma Amaçlı Kömür Dağıtımına İlişkin Karar" doğrultusunda, bu yardımın yapılması kararlaştırıldı.

Karara göre, MEB'e bağlı 81 ildeki okul ve kurumlara yeni eğitim öğretim yılında en fazla 500 bin ton kömür dağıtılacak. MEB'in talebi üzerine, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bu miktar artırılabilecek.

Dağıtılacak kömür miktarı, her il ve ilçedeki okulların derslik sayıları ile bölgenin iklim koşulları göz önünde bulundurularak MEB tarafından belirlenecek. Dağıtılan kömürler, okul veya kurumların ısıtma ihtiyacını karşılamak dışında başka bir amaçla kullanılamayacak.

Proje okullarına öğretmen atama sonuçları ne zaman açıklanacak? Proje okullarına öğretmen atama sonuçları ne zaman açıklanacak?

Dağıtım organizasyonu ise il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından koordine edilecek. Bu kararla, MEB'e bağlı okul ve kurumların ısınma ihtiyacının karşılanmasına yönelik önemli bir adım atılmış oldu.