Almanya'dan İstanbul'a gitmek üzere Türk Hava Yolları (THY) uçağına binen bir yolcu tarafından unutulan ve içerisinde tam 1.4 milyon Euro bulunan bavul, polis ekiplerince son anda fark edildi. Bavulun sahibi olarak belirlenen 44 yaşındaki Alman vatandaşı, uçak kalkmadan önce güvenlik ekipleri tarafından gözaltına alındı ve tutuklandı.

Olay, 27 Aralık tarihinde Münih Havalimanı'nda meydana geldi. Uçakta yer alan bavulların otomatik yükleme bölümünde x-ray taramasından geçirilmesi sırasında şüpheli bir durum fark edildi. Bavulun içinde yapılan incelemede, desteler halinde 50, 100 ve 200 Euro'luk banknotlar bulunduğu tespit edildi. Toplamda 1.4 milyon Euro değerindeki bu nakit para, hemen güvenlik ekiplerince ele geçirildi ve bavulun sahibi tespit edilmeye çalışıldı.

Bavulun sahibi olarak belirlenen 44 yaşındaki İran kökenli Alman vatandaşı, uçakta check-in işlemlerini tamamladıktan sonra pasaport kontrolü ve bekleme salonuna geçmişti. Ancak bavulun içeriğinin fark edilmesiyle birlikte polis ekipleri tarafından uçaktan indirildi ve gözaltına alındı.

Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar

Almanya'nın kuralları gereği AB üyesi ülkelerden ayrılırken 10 bin 250 Euro'dan fazla nakit parayı beyan etmek gerekiyor. Ancak bu durumda beyan edilmeyen ve kara para aklama şüphesi doğuran bu miktarın sahibi, gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Evine yapılan aramada ise nakit para ve para sayma cihazı ele geçirildi.

Tutuklanan şahsın mahkemeye çıkarılmasının ardından para kaçırma suçlamasıyla tutukluluk hali devam ediyor. Ele geçirilen paranın Adalet Fonu yararına kullanılacağı belirtilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.