Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçının tarihini duyurdu. Yapılan açıklamada, TFF Süper Kupa müsabakasının 2023-2024 sezonunun devre arasında gerçekleştirileceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Gri Listeden Çıkarılmazsa Bunun Siyasi Bir Karar Olduğunu Anlarız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Gri Listeden Çıkarılmazsa Bunun Siyasi Bir Karar Olduğunu Anlarız

TFF'nin resmi açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "2022-2023 Sezonu Spor Toto Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasında oynanacak olan TFF Süper Kupa müsabakası, 2023-2024 sezonu devre arasında oynanacaktır."

Açıklamada devamında, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi eleme müsabakalarının ardışık haftalarda oynanmakta olduğu ve Galatasaray'ın maçlarının Salı/Çarşamba günü, Fenerbahçe'nin ise Perşembe günü oynayacağı belirtildi. Bu sebeple, TFF Süper Kupa maçının sezon öncesinde oynatılmasının uygun dinlenme günü sağlanamamasından dolayı mümkün olmadığı ifade edildi.