İstanbul, 24 Temmuz - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yüzbinlerce öğrenci için önemli bir duyuru yaparak İstanbulkart uygulamasında değişikliğe gitti. Öğrenci statüsü sona eren binlerce öğrencinin indirimli ulaşım hakkı, bugünden itibaren sona eriyor. İBB'nin yaptığı açıklamaya göre, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) alınan verilere dayanarak, öğrenciliği biten bireylerin İstanbulkartları artık tam tarifeye dönecek.

Öğrencilerin Ulaşım İmkanları Değişiyor!

İstanbul'da yaşayan binlerce öğrenci, bugüne kadar indirimli olarak kullandıkları İstanbulkartları ile toplu taşıma araçlarından uygun fiyatlarla yararlanıyordu. Ancak öğrencilik statüsü sona eren bireyler artık bu avantajdan yararlanamayacak. İBB'nin açıklamasına göre, 24 Temmuz itibarıyla öğrenci statüsü sona eren öğrencilerin İstanbulkartları tam tarifeye dönecek ve normal seyahat ücretini ödemek zorunda kalacaklar.

İstanbulkartlarınızı Güncelleyin!

Spor kulübünde iğrenç olay! Antrenör tutuklandı Spor kulübünde iğrenç olay! Antrenör tutuklandı

İBB tarafından yapılan açıklamada, öğrenci statüsü sona eren kişilerin İstanbulkartlarını tam tarifeye dönüştürmelerinin gerektiği vurgulandı. Bu nedenle öğrencilerin dikkatli olmaları ve İstanbulkartlarını güncellemeleri önem taşıyor. Özellikle şehir içi seyahatlerinde indirimli ücretlerle seyahat etmeye alışmış olan öğrenciler, bu değişiklik nedeniyle artık normal tarifeye uygun ücretler ödeyecekler. Bu durumu göz önünde bulundurarak ulaşım planlamalarını yapmaları gerekmektedir.

İBB, 'Öğrencilerin Dikkatine' diyerek yaptığı açıklamayla, öğrenciliği bitenlerin 24 Temmuz tarihinden itibaren tam tarifeye dönüşeceğini resmi olarak duyurdu. Bu durum, binlerce öğrenci için önemli bir değişiklik oluştururken, İBB'nin toplu taşıma sistemini kullanan diğer vatandaşlar için ise herhangi bir değişiklik söz konusu değil.