Erdoğan'dan Türk Metal Sendikası'na taziye ziyareti Erdoğan'dan Türk Metal Sendikası'na taziye ziyareti

Elon Musk'ın özel bir tanıtımla duyurduğu elektrikli pick-up aracı Cybertruck, 30 Kasım'da piyasaya sürülecek. Ancak, bu özel aracın teslimatıyla ilgili şaşırtıcı bir detay ortaya çıktı.

Tesla, sadece 10 adet Cybertruck aracını teslim etmeye hazırlandığı ifade ediliyor. Bu durum, daha önceki Tesla model tanıtımlarında da benzer sorunlar yaşandığını gösteriyor. Örneğin, Tesla Model 3 tanıtımında sadece 30 model teslim edilmiş ve bu sınırlı bir grup içinde kalmıştı.

Şu an için Cybertruck teslimatı için belirlenen sayı kesin olmasa da şirket içinden sızan bilgilere göre bu rakamın 10 olduğu belirtiliyor. Tesla Ürün Tasarım Direktörü Javier Verdura da kısa bir süre önce, Cybertruck siparişi verenlerden sabırlı olmalarını istemişti.

Images (1)-126

Cybertruck teslimatı için şu anda bekleyen yaklaşık 2 milyon sürücü bulunuyor. Ancak, Elon Musk'ın yaptığı açıklamaya göre haftada 5 bin üretim için 18 ay beklenmesi gerekiyor. Bu durumda Cybertruck teslimatlarının ancak 2025 yılında talebi karşılayabilecek düzeye ulaşabileceği öne çıkıyor.

Cybertruck, dikkat çekici tasarımıyla ilgi çekse de, ilk tanıtımında eleştirilere maruz kalmıştı. Elon Musk, aracın çelik gövdesine ve kırılmaz camına vurgu yapmıştı, ancak bu özellikleri kanıtlamaya çalışırken camı kırmıştı. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Cybertruck'a olan ön sipariş ilgisi 2 milyona yaklaşmış durumda. Ancak, bu büyük talep karşısında sürücülerin yaklaşık 1,5 yıl beklemesi bekleniyor