Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), terörle mücadelede kararlı duruşunu bir kez daha ortaya koyan bir kararı Resmi Gazete'de yayımladı. TBMM'nin 16 Ocak 2024 tarihli ve 49'uncu birleşiminde kabul edilen karar, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 12 Ocak'ta gerçekleşen terör saldırısında şehit olan 9 askerin anısına ayrı bir vurgu yapıldı.

Kararda, Piyade Üsteğmen Gökhan Delen, Piyade Uzman Çavuşlar Serkan Sayin, Ahmet Köroğlu, Hakan Gün, Piyade Sözleşmeli Erler Kemal Batur, Müslüm Özdemir, Emrullah Gülmez, İstihkam Sözleşmeli Erler Murat Atar ve Muhammed Tunahan Evcin'in vatan aşkı ile şehadet şerbetini içtikleri vurgulanarak, şehitlerin Türk milletinin evlatları ve bu memleketin gururu oldukları ifade edildi.

Kararda, saldırıda yaralanan kahraman askerlere acil şifalar dileyen TBMM, terör saldırısını gerçekleştirenlerin ağır bedellerle ödeyeceklerine vurgu yaparak, terörün hedefine ulaşamayacağını belirtti. Türk milletinin teröre boyun eğmeyeceğini ve Türkiye'nin terör örgütleriyle kararlılıkla mücadele edeceğini vurgulayan karar, diğer ülke parlamentolarına ve uluslararası kuruluşlara Türkiye'ye yönelik terör eylemlerine karşı net ve tavizsiz bir tutum sergilemeleri çağrısında bulundu.

TBMM, terörle mücadelede tavizsiz bir şekilde devam edileceğini ve Gazi Meclis'in süreci yakından takip edeceğini belirterek, terör kaynaklarının kurutuluncaya kadar mücadelenin sürdürüleceğini ifade etti. Ayrıca, terör örgütlerine destek veren devletlere karşı çifte standartların sona erdirilmesi çağrısı yapıldı.