Başlık: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Emeklilere İlave Artış Açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin karşılaştığı zorlu döneme rağmen emeklilere yönelik yapılan ilave artış açıklamasında bulundu. Yılmaz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrasında duyurulan ilave artışların emeklilere hayırlı olmasını diledi.

MEB Öğretmenlere yeni eğitim semineri verecek! İşte detaylar... MEB Öğretmenlere yeni eğitim semineri verecek! İşte detaylar...

Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Tarihimizin en büyük afetinin yaralarını sardığımız, EYT uygulamasını hayata geçirdiğimiz, jeopolitik risklerle karşı karşıya olduğumuz ve enflasyon ile kararlı mücadele yürüttüğümüz bir dönemde, tüm imkanlarımız ile emeklimizin yanındayız."

Ayrıca, ilave artış oranlarının sadece ilk 6 ay için geçerli olduğunu belirten Yılmaz, bu oranların dahi yıllık beklenen enflasyonun üzerinde olduğunu vurguladı. Temmuz ayında yapılacak yasal artışlarla birlikte, yıllık artış oranlarının tüm emekli kesimler için denk hale geleceğini ve daha yüksek oranlara çıkacağını ifade etti.

Yılmaz, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Tarihimizin en büyük afetinin yaralarını sardığımız, EYT uygulamasını hayata geçirdiğimiz, jeopolitik risklerle karşı karşıya olduğumuz ve enflasyon ile kararlı mücadele yürüttüğümüz bir dönemde, tüm imkanlarımız ile emeklimizin yanındayız. Ülkemiz istikrar içinde büyüdükçe toplumun her kesimine olduğu gibi emeklimize de daha fazla ve kalıcı refah artışı sağlanacaktır."