TELE 1 televizyonunun genel yayın yönetmeni olan Merdan Yanardağ, bölücü terör örgütünün başı Abdullah Öcalan ile ilgili canlı yayında "70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan 25 yıldır kesintisiz hapiste. Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa serbest bırakılması gerekiyor. Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu. Çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru gören, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir." sözlerine istinaden hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Yarın Toplanıyor! İşte Gündemdeki Konular Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Yarın Toplanıyor! İşte Gündemdeki Konular

“Suçu ve Suçluyu Övme” ve “Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçlarından hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılan Merdan Yanardağ, tutuklama istemi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği belirtildi.

Merdan Yanardağ'ın sözlerine toplumun birçok kesiminden tepki yağarken Yanardağ, ironi yaptığını iddia etmiş lakin sözlerinin ironi olmadığına dair birçok emare de sosyal medyada birçok insan tarafından paylaşılmıştı.