Belediye Başkanı Çiftçileri Hedef Aldı: 'Yüzde 53 Oy Verdiniz, Çok Ayıp Ettiniz' Belediye Başkanı Çiftçileri Hedef Aldı: 'Yüzde 53 Oy Verdiniz, Çok Ayıp Ettiniz'

Asgari ücrete gelen zamdan sonra gözler artık hemşirelere gelecek zamda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Mayıs tarihinde en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını söyleyerek memurları sevindirmişti.

pandemide-42-hemsire-hayatini-kaybetti

Geçtiğimiz hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da en düşül memur maaşının net 22 bin TL olacağını açıklamıştı. Bakan Vedat Işıkhan, memur zammı ile ilgili düzenleme Temmuz ayında TBMM Genel Kurulu'nun gündemine gelip Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulacağını da söylemişti.

616x321-hemsire-nasil-olunur-hemsirelik-basvurusu-nasil-yapilir-hemsirelik-basvuru-sartlari-nelerdir-1652363769027

Özellikle COVID-19 salgınında kendi sağlıklarını hiçe sayarak ve mesai saati gözetmeksizin görevlerini icra edip millete hizmet eden hemşirelerin en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağı müjdelendikten sonra ne kadar maaş alacağı merak konusu oldu.

farkli-partiye-oy-veren-hemsireye-hakaret-eden-doktor-ve-esi-aciga-alindi

Ocak ayında gelen zam ile birlikte en düşük hemşire maaşı 15,611 TL olarak belirlenmişti. . Temmuz ayında da polislerin maaşına gelecek zamda ilk bakılacak durum ilk 6 aylık enflasyon oranı olacağı bildiriliyor. Ocak-Haziran 2023 tarihleri arasındaki toplam aylık enflasyon oranı neyse hemşireler de o kadar zam alacak.

meb-den-yonerge-okullarda-gorevli-hemsireler-nasil-calisacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yaptığı açıklamayı dikkate aldığımızda en düşük memur maaşı 22 bin lira olacağı belirtilirken en düşük hemşire maaşı da 22 bin lira olacak. Ocak 2023 tarihinde en düşük hemşire (Lisans - 5/1) maaşı   1,828 TL  liradan 15,611 TL lira olarak belirlenmişti.