Kırşehir Belediye Başkanı, Kayınbiraderi ve Bacanağını Yardımcıları Olarak Atadı Kırşehir Belediye Başkanı, Kayınbiraderi ve Bacanağını Yardımcıları Olarak Atadı

Eve internet bağlama maliyeti veya taahhüt süresi bitenler için kötü haber: İnternet fiyatları en az yüzde 300 artış gösteriyor. Günümüzde hemen herkesin evinde bir internet bağlantısı bulunsa da, fiyatlar giderek artıyor. İki yıllık ya da 18 aylık taahhüt süresi sona eren aboneler, yüksek fiyatlarla karşılaşıyor.

Örneğin, 35 Mbps hızında internet kullanan bir abone, yeni dönemde en az 349 TL ödemek zorunda kalacak; ikinci yıl fatura ise 410 liraya çıkacak. Aynı kullanıcı, 100 Mbps tercih ettiğinde ise indirimli fiyatla 485 TL ödemek durumunda. Taahhütsüz fiber internetin bedeli ise 1000 Mbps'ye kadar 1400 TL'ye kadar çıkarken, 12 Mbps'ye kadar olan internetin fiyatı 585 lira olacak.

Hanehalkı Bütçe Araştırması'nın 2022 yılı sonuçlarına göre, Türkiye genelinde hanelerin tüketim amaçlı harcamalarının yüzde 3.1'i haberleşmeye ayrılıyor. Haberleşme harcamaları, sağlık ve eğitim harcamalarını geride bırakıyor. Yapılan hesaplamalara göre, Türkiye'deki haneler yılda ortalama 5 bin 500 TL civarında bir bütçe ayırıyorlar. Ancak, Şikâyetvar sitesinde sadece ev internetindeki fiyat artışlarıyla ilgili 6 bin civarı, genel ev interneti sorunlarıyla ilgili ise 83 bini aşkın şikâyet bulunuyor. Şikâyetlerin çoğu, taahhüt dönemi sonrasında uygulanan yüzde 300'ü aşan fiyat artışlarına odaklanıyor.

Kullanıcı şikayetlerinden birinde, "Ev interneti için bedeli yüzde 300'ü aşan bir zam uygulandı. Yeni kullanıcılara daha uygun tarifeler sunulurken, biz eski kullanıcılara uygulanan bu akıl almaz zam uygulaması hiç adil değil" ifadeleri yer aldı.