Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın partiden istifasının istendiğini açıkladı. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Sancaklı'nın partisinden istifası istendiği belirtildi.

Sancaklı'nın istifası istenmeden önceki açıklamalarında, "Bu dönem MHP’ye en azından bir belediye vermezlerse, beni seçim sürecinde ve seçim çalışmalarında Kocaeli’de göremezler. Tabanımız bunu anlar. Bunu çok iyi anlayacak olan teşkilatlarımız emin olun sahada olmayacaktır. Cumhur ittifakı Kocaeli’de en az 4-5 belediyeyi kaybeder. Bu sefer umdukları gibi olmaz" şeklindeki iddiaları yer almıştı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifası istenmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de konuyla ilgili olarak, "Futbol hayatında 3 büyük kulüpte oynama geleneğini siyasette de mi sürdürmek istiyor? Tercih kendisinindir" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Kamuya 37 bini aşkın personel alınacak! 19 kurumda ilanlar yayımlandı: Başvurular ne zaman? Kamuya 37 bini aşkın personel alınacak! 19 kurumda ilanlar yayımlandı: Başvurular ne zaman?

Saffet Sancaklı ise iddiaların ardından sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada, söz konusu haberlerin tamamen yalan ve maksatlı olduğunu belirterek, "Cumhur İttifakı’nın başarılarını çekemeyenler, Türk ve Türkiye Yüzyılı hedefine set çekmeye çalışanlar bilsinler ki; Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin ifade ettikleri gibi 'Türkiye 31 Mart seçimlerinde bir kez daha al bayrakta buluşacak, Türk milleti Cumhur İttifakı’nda uzlaşacak. MHP ve Cumhur İttifakı 31 Mart seçimlerine damga vuracaktır'" ifadelerini kullandı.