Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'da gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüştü. Heyetler arası görüşmenin ardından Türkiye ile Suudi Arabistan arasında 5 yeni anlaşma imzalandı.

Erdoğan'ın Suudi Arabistan Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'ın Cidde şehrine resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüşmesinin yanı sıra heyetler arası görüşmeye başkanlık etti.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman'dan Sürpriz Hediye

Görüşmenin ardından Veliaht Prens Muhammed bin Selman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) aracını hediye etti. Prens Selman, TOGG ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı oteline bizzat kendisi bıraktı.

Türkiye ve Suudi Arabistan Arasında 5 Yeni Anlaşma

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan'daki ziyareti sırasında, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında 5 yeni anlaşma imzalandı. Bu anlaşmalar, doğrudan yatırımın teşvik edilmesi, iletişim alanında işbirliği, savunma ve enerji alanında işbirliği ile Baykar ile Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı arasında işbirliği konularını kapsamaktadır.

Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama

Erdoğan'ın Katar'a Hareketi

Suudi Arabistan ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci durağı olan Katar'a hareket edecek.