Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Suat Kılıç, Kızılcahamam ilçesinde Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışında yaptığı konuşmada, emekli maaşlarının ve bayram ikramiyelerinin artırılmasını talep etti.

Kılıç, "10 bin lira emekli maaşıyla emeklilerimizin geçinemediği net bir gerçek. Bu durumu daha fazla ve farklı şekillerde nasıl ifade edebiliriz bilmiyorum. Hükümetten sadece '17 bin lira' talep ediyorum. Kimin fayda sağlayacağı önemli değil, önemli olan emeklilerin durumunun düzeltilmesidir" dedi.

Ayrıca, emekliye verilen bayram ikramiyesinin 3 bin liradan 5 bin liraya çıkarılması gerektiğini ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin piyasanın gerçeklerine uygun hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

Kılıç, Hazine ve Maliye Bakanı'nın görevinin "para yok demek" değil, "kaynak üretmek" olduğunu vurgulayarak, en düşük emekli maaşının 17 bin liraya çıkarılması için Bakan Mehmet Şimşek'i göreve çağırdı.

Yeni YHT Hattı İstanbul-Sivas Arasında Seferlere Başladı: İşte Bilet Fiyatları Yeni YHT Hattı İstanbul-Sivas Arasında Seferlere Başladı: İşte Bilet Fiyatları

Son olarak, Kılıç, seçime az bir süre kaldığını ve kime yarayacağının değil, emeklilerin cebine para girmesinin önemli olduğunu belirtti.