Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, seçim öncesindeki taahhütlerin yerine getirilmediğini vurgulayarak, "Hani ÖTV artırılmayacaktı. Hani KDV artırılmayacaktı. Bizim bu ittifaka girerken imzaladığımız protokolde ne vardı? Yeni vergiler istemiyoruz. Yeni zamlar istemiyoruz. Ek ÖTV istemiyoruz. KDV artışı istemiyoruz. Bilakis vergileri indirmek lazımdır" dedi.

Kılıç, seçim sonrasında katma değer vergisini yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkardıklarını hatırlatarak, akaryakıta bu gece itibarıyla sıfırdan başlayarak üç liraya yakın ilave ÖTV artışı yapılacağını ifade etti. Bu durumun akaryakıta yüzde 7,5-8 oranında zam anlamına geldiğini belirten Kılıç, bu zammın domatesinden patatesine, makarnasından pirincine kadar tüm temel giderlere eşit oranda yansıyacağını dile getirdi.

Temmuz Ayında En Yüksek Öğretmen Maaşı Ne Kadar Olacak? Temmuz Ayında En Yüksek Öğretmen Maaşı Ne Kadar Olacak?

Ayrıca, Kılıç, Türkiye'nin ekonomik sıkıntılarına dikkat çekerek, "Türkiye maalesef borç faiz sarmalına girmiş bulunmaktadır. Borcu borçla ödeyerek bu girdaptan kurtulmak mümkün değildir. Faizleri arttırdıkça arttırarak bu çıkmazdan çıkmak, bu düğümü çözmek mümkün değildir" dedi.

Suat Kılıç, ekonomik sorunlara karşı çözüm arayışlarını vurgulayarak, "Bugünkü hükümet bugünkü ekonomik tablonun sorumlusu olduğu için ve şu an uygulanmakta olan ekonomi politikaları bizi buraya getiren ekonomi politikalarının tıpatıp aynısı olduğu için maalesef bugünkü iktidarın Türkiye'yi bu açmazdan çıkarması mümkün görünmemektedir. O nedenle Türkiye'mizin de Yozgat'ın, Sivas'ın, Kayseri'nin, Ankara'nın da bütün Anadolu'nun da Yeniden Refah'a, yeniden Milli Görüş iktidarına acil ihtiyacı bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

Kılıç ayrıca, partisinin yerel seçimde odaklanacağı konuları belirterek, "Belediyenin yapması gereken işlerle ilgili kararımızı vereceğiz. Bizim bu hizmetlerimizi en iyi görecek olan belediye başkanı adayını belirleyip seçeceğiz" dedi. Ayrıca, ekonomik sıkıntıları Ankara'ya iletecekleri bir mektup stratejisi izleyeceklerini ifade etti.