Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağkur emeklilerinin fark ödemeleri konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, emeklilere yapılacak olan ek ödemelerin tarihini açıklarken, sürecin detaylarını da paylaştı.

Doktorlardan Yenidoğan Dolandırıcılığı! Emniyet 38 Şüpheliyi Yakaladı Doktorlardan Yenidoğan Dolandırıcılığı! Emniyet 38 Şüpheliyi Yakaladı

Bakan Işıkhan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Tüm engelleri ve finansal krizlere rağmen büyüyen ekonomimiz dünyada artan gücümüzle büyük sorumluluklar yüklüyor."

"Emeklilerimiz, ülkemizin emek verenleri ve emektarlarıdır. Onların huzur içinde yaşamalarını sağlamak en büyük temennimizdir."

"2024 yılı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleri ile emekliler yılı olarak ilan edildi. İlk adım olarak emeklilere yapılan ek zamla bu süreci başlattık."

"Memur emeklilerine yüzde 49.25 artış sağlamıştık. SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 37.57 olarak ortaya çıkan artış oranlarına 11.68 puan ekleyerek emekli artış oranlarını eşitledik."

"Son zam oranları resmi gazetede yayımlandıktan sonra oluşan aylık farkları 1 hafta içerisinde emeklilerimizin hesabına yatmış olacaktır."

Bakan Işıkhan, emeklilerin maaş artış oranlarını memur emeklileriyle eşitlediklerini vurgulayarak, sürecin hızlı bir şekilde tamamlanacağını belirtti.