TAB Gıda, mali gücünü halka arzla pekiştiriyor

Dikkat çeken restoran işletmecisi TAB Gıda, halka açılma yolunda önemli bir adım attı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), şirketin halka arz başvurusunu kabul etti ve halka arz sürecinin önünü açtı. Bu gelişme, gerek yatırımcılar gerekse şirket için yeni fırsatlar anlamına geliyor.

Halka arzın finansal boyutu

TAB Gıda, halka arz sürecinde hisse başına 130 TL üzerinden satışa sunulacak ve bu sürecin şirket için toplamda yaklaşık 6.85 milyar lira gelir sağlaması bekleniyor. Şirket, halka açılan bu oran ile yatırımcılara yüzde 20’lik bir pay sunmuş olacak.

Yatırımlar ve finansal planlar

Elde edilecek gelirin yüzde 42’si yeni restoranlar oluşturmak üzere, yüzde 23’ü güneş enerji santrali projelerine, yüzde 20’si finansal borçların ödenmesine ve geriye kalan yüzde 15’lik kısmı ise bilgi teknolojisi altyapısına yatırılacak.

AK Parti, esnaf, emekli ve dar gelirli için yeni yol haritası hazırlıyor! AK Parti, esnaf, emekli ve dar gelirli için yeni yol haritası hazırlıyor!

Vera Konsept GYO, halka arzla projelerine yatırım yapmayı planlıyor

Öte yandan Vera Konsept GYO, gayrimenkul sektöründeki varlığını sürdüren ve önemli projelere imza atan bir başka firma olarak dikkat çekiyor. Şirketin, halka arz süreciyle birlikte 867.9 milyon lira büyüklüğünde bir gelir elde etmesi bekleniyor, bu da yaklaşık olarak 31.3 milyon dolarlık bir değere tekabül ediyor.

Halka arzın detayları

Vera Konsept, hisselerini 15.78 lira üzerinden halka arz edecek ve bu süreçle birlikte halka açıklık oranı yüzde 26.8’e ulaşacak.

Geleceğe yönelik projeler

Şirket, halka arzdan elde edeceği gelirin yüzde 25'ini mevcut konut ve AVM projelerine, yüzde 45’ini Gölbaşı’nda planladığı otel projesine, ve kalan yüzde 45’lik kısmını ise yeni arsa alımı ya da projelerin finansmanına yönlendirecek.