TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu, Endonezya ile gerçekleştirilen görüşmelerde, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) konusuna dikkat çekti ve bu örgütün tasfiye edilmesini ve Türkiye'ye iade edilmesini talep etti.

Üniversite sınavında yeni dönem! LGS tarihi değişecek mi? Üniversite sınavında yeni dönem! LGS tarihi değişecek mi?

Endonezya Cumhuriyeti Parlamentosu Hukuk, Mevzuat, İnsan Hakları ve Güvenlik İşlerinden Sorumlu 3. Komisyon Başkan Yardımcısı Heru Widodo, Türkiye'deki görüşmeler kapsamında Süleyman Soylu ile bir araya geldi. Görüşme sırasında, TBMM Göç ve Uyum Alt Komisyonu Başkanı Atay Uslu da yer aldı.

Görüşmelerin bir bölümünde, Türkiye'nin göç politikaları ve dünya genelindeki göç dalgaları ele alındı. Uslu, göç konusunda Türkiye'nin hem transit hem de hedef ülke olduğunu vurgulayarak, bu konuda yaşanan zorlukları dile getirdi. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dikkat çeken Uslu, İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ederek sivil halkı hedef aldığını ifade etti.

Soylu ise görüşmede, Türkiye ile Endonezya arasındaki ilişkilerin kardeşlik bağına benzediğini söyledi ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını eleştirdi. Soylu, bu saldırıların sadece insanları değil, insanlık tarihini ve vicdanı da hedef aldığını belirtti.

Ayrıca, Soylu, FETÖ'yü özellikle vurgulayarak bu terör örgütünün Türkiye ve diğer ülkelerdeki etkisini anlattı. FETÖ'yü "kanser hücresi" olarak tanımlayan Soylu, bu örgütün sadece bir terör örgütü olmadığını, aynı zamanda ABD ve Batı'nın istihbarat örgütü olduğunu ifade etti. Türkiye'nin bu örgütle mücadelesini sürdüreceğini ve Endonezya'dan da FETÖ'yü tasfiye etmelerini ve iade etmelerini istedi.

Soylu, FETÖ'nün Müslümanlar arasında bir oyun olduğunu ve bu örgütün Müslümanlığı başkalaştırmak için Batı tarafından icat edildiğini savundu. Endonezya'dan FETÖ'yü tasfiye etmemelerini ve onlara hayat vermemelerini talep etti.