İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, vatandaşlar ve esnaf için sevindirici bir haber verdi: İzmir'de taksi ücretlerine zam yapılmayacak. Anık, akaryakıta beklenen zam gelmediğini ve bu nedenle İzmir'deki taksilere şu an için zam yapılmasının gündemde olmadığını belirtti. Asgari ücret artışı ve petrol fiyatlarındaki artışın ulaşım ücretlerine etkisi konusunda konuşan Anık, "Esnafımızı ve vatandaşı düşünmek zorundayız. Petrol fiyatları daha da yükselirse, ileride zam yapabiliriz ancak şimdilik İzmir'de taksi ücretlerine zam yok" dedi.

Ortaokul öğrencisinden ekmeğin küflenmesini geciktiren buluş Ortaokul öğrencisinden ekmeğin küflenmesini geciktiren buluş

Karekodlu Plaka Zorunluluğu

Anık, 1 Ocak 2024 itibarıyla tüm araçlarda karekodlu plaka zorunluluğunu da değerlendirdi. Bu yeni düzenlemenin güvenlik açısından önemli olduğunu belirten Anık, "Karekodlu plakalar, araç bilgilerinin hızlı bir şekilde sorgulanmasını sağlayacak ve ikiz plaka kullanımının önüne geçecek. Ayrıca, bu plakalar silinemez ve kazınamaz" ifadelerini kullandı. Anık ayrıca, İzmir ve diğer büyük şehirlerde artan korsan taşımacılık sorununa dikkat çekerek, bu konuda yasal düzenlemeler ve sıkı denetimler yapılması gerektiğini vurguladı. Trafik polisinin korsan taşımacılık yapan araçları durdurduğunda, araç içindeki yolculara da ceza uygulandığını belirterek, vatandaşları bu tür araçlara binmemeleri konusunda uyardı.