Asgari ücrete zam yok

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yaptığı son açıklamalar, Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmayacağını işaret etti. TCMB'nin hükümete gönderdiği tavsiye mektubunda, enflasyonla mücadele çerçevesinde Temmuz'da ek zam yapılmaması gerektiğine vurgu yapıldı. Özgür Erdursun da bu bilgiler ışığında, asgari ücretlilerin bu dönemde zam alamayacağını doğruladı.

Emekli maaşlarına yüzde 25 zam

Erdursun'un açıklamalarına göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 25 oranında zam alacak. Ancak, kök maaşlarda artış yapılmadığı durumda, maaşı 10 bin lira olan emekliler mevcut maaşlarını almaya devam edecek.

Özgür Özel ve Erdoğan Görüşmesinin Tarihi Belli Oldu Özgür Özel ve Erdoğan Görüşmesinin Tarihi Belli Oldu

Memur ve memur emeklilerine yüzde 20 zam

Ayrıca memur ve memur emeklileri için beklenen zam oranı yüzde 20 olarak açıklandı. Bu zamla birlikte, en düşük memur maaşı 32 bin liradan 38 bin 600 liraya yükselecek. Erdursun, bu oranların hükümetin asgari ücret, emekli ve memur zammı düşüncelerini yansıttığını belirtti.

Zam tarihi

3 Temmuz tarihinde açıklanacak Haziran enflasyon verileri, belirlenen maaş zamlarının kesinleşmesini sağlayacak. Bu zamlar, ekonomik istikrar ve bireylerin alım gücü üzerinde belirleyici bir rol oynayacak.