UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda 5. hafta mücadelesinde Galatasaray, sahasında Manchester United'ı ağırladı ve nefes kesen bir müsabakaya imza attı. Temsilcimiz, mücadeleyi 3-3 beraberlikle tamamlarken, maçın kahramanları Ziyech ve Kerem Aktürkoğlu oldular.

Galatasaray, zorlu mücadeleye iki kez geri düşmesine rağmen pes etmeyerek gruptaki avantajını korudu. Sarı-kırmızılı ekip, Manchester United karşısında gösterdiği dirençle dikkatleri üzerine çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Öğretmen Mülakatına Son Noktayı Koydu Cumhurbaşkanı Erdoğan Öğretmen Mülakatına Son Noktayı Koydu

Maçın başında United'ın hızlı golüne rağmen, Ziyech'in 29. dakikada attığı golle cevap veren Galatasaray, ilk yarıyı 1-1'lik eşitlikle tamamladı. Ancak ikinci yarıda gelen United gollerine yine Ziyech ve Kerem Aktürkoğlu'nun cevabı geldi. 62. dakikada Ziyech ve 71. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun attığı gollerle Galatasaray, skoru 3-2'ye getirdi.

Ancak mücadeledeki gerilim bitmedi. United, 55. dakikada McTominay'ın golüyle beraberliği sağladı. Sonuç olarak, temsilcimiz Galatasaray, mücadeleden 3-3 beraberlikle ayrılarak gruptaki puanını 5'e çıkardı. United ise 4 puanda kaldı.

Ayrıca, Kerem Aktürkoğlu, bu maçta attığı golle birlikte, 2012/13 sezonundan bu yana bir Şampiyonlar Ligi sezonunda Manchester United'a hem iç sahada hem de deplasmanda gol atan ilk oyuncu olarak tarihe geçti.