Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) tarafından, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 31'inci maddesinde bulunan siyasi reklamlara yönelik usul ve esasların yer aldığı karar kapsamında, yayın yasakları bu geceden itibaren başlayacak, oy verme günü olan 31 Mart Pazar günü YSK tarafından duyurulacak saate kadar devam edecek.

Bu süre kapsamında televizyon ve radyolar ile her türlü yayın araçları aracılığıyla siyasi reklam, seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve açıklama yapılması yayın yasağını içeriyor.

MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı

Yayın organlarında, seçimler yer alan siyasi partiler ile adayların sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda etkinlikleri ise yarın saat 18.00'e kadar paylaşılabilecek.

RTÜK tarafından yapılan açıklamaya göre, “YSK kararları gereği bugün saat 23.59'dan seçim gününe kadar siyasi reklamların yayınlanmasının yasak olduğu, medya hizmet sağlayıcı kuruluşların, yarın saat 18.00'e kadar seçime katılan siyasi partiler ile adayların sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda faaliyetlerini yayınlayabilecekleri" anlamında duyuru yaptı.