Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun yönetimindeki belediye şirketi Aydın İmar A.Ş. hakkında ortaya çıkan skandal, Sayıştay raporuyla resmiyet kazandı. Raporda, belediye kasasından şirkete toplamda 192 milyon lira aktarıldığı tespit edildi.

Skandal, şirketin batık durumda olmasına rağmen Aydın İmar A.Ş.'ye 2022 yılında 40 milyon, 2023 yılında ise 152 milyon 918 bin 697 lira olmak üzere toplamda 192 milyon lira para aktarıldığının belirlenmesiyle gün yüzüne çıktı.

Sigaraya yine zam geldi! Fiyatlar 72 liraya dayandı... Sigaraya yine zam geldi! Fiyatlar 72 liraya dayandı...

Sayıştay raporunda ayrıca, belediye kasasından şirkete aktarılan paranın ne amaçla kullanıldığına dair herhangi bir açıklamanın bulunmadığına dikkat çekildi. Bu durum, kamu kaynaklarının nasıl kullanıldığına dair şeffaflığın önemini bir kez daha gündeme getirdi.

Raporda dikkat çeken bir diğer nokta ise, şirketin yönetim kurulu üyelerinden birinin emekli olmasına rağmen Aydın İmar A.Ş.'den maaş almaya devam ettiği ve yolsuzluk davasından yargılandığı bilgisi oldu. İbrahim Gürdal adlı yönetim kurulu üyesinin de yolsuzluk davası sürecinde olduğu ifade edildi.

Aydın İmar A.Ş.'nin kayıtlı ve ödenmiş sermayesinin düşük olduğu, 2014-2020 yılları arasında toplamda 58 milyon 738 bin 333 lira zarar ettiği vurgulanan raporda, şirketin uğradığı zararın 2019 yılı sonu itibariyle ödenmiş sermayesini karşılamadığı belirtildi. Bu nedenle, kanun gereği şirketin fiilen sona ermesi gerektiği ifade edildi.

Öte yandan, Özlem Çerçioğlu'nun daha önce FETÖ Belediyeler İmamı Erkan Karaarslan ile yaptığı 77 kez görüşme ve belediye işlerini ihalesiz olarak yürütmesi gibi iddialar da raporda yer aldı.