Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara 34. İcra Müdürlüğü’nde düzenlenen "Tüzel Kişi Bilirkişiliği Tanıtım Toplantısı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, gayrimenkul değerleme alanında özel hukuk tüzel kişi bilirkişi uygulamasının ülke genelinde bugünden itibaren başladığını duyurdu.

Özel okullarda zam hız kesmiyor: Milyonlara ulaştı Özel okullarda zam hız kesmiyor: Milyonlara ulaştı

2016 yılında çıkan 6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu'yla düzenlemenin yapıldığını hatırlatan Bakan Tunç, bu kapsamda tüzel kişilerin artık bilirkişi olarak mahkemeler tarafından tayin edilebileceğini açıkladı. Bilirkişilerin, teknik ve uzmanlık gerektiren konularda mahkemelere yardımcı olduğunu ve verdiği raporlar doğrultusunda mahkemelerin kararlarını şekillendirdiğini belirtti.

Bakan Tunç, bilirkişilik uygulamasının kalitesinin yargı kararlarını olumlu yönde etkileyeceğini söyleyerek, bu sistemin yargıda hızlanmayı ve kaliteli kararlar alınmasını sağlayacağına vurgu yaptı. Ayrıca, özel hukuk tüzel kişi bilirkişi uygulamasının yargının hızlanması ve süreçlerin daha etkin işlemesi açısından önemli bir adım olduğunu belirtti.

Bakan Tunç, uygulamaya ilişkin pilot çalışmaların verimli sonuçlar doğurduğunu ve ek rapor alma ihtiyacının azaldığını belirtti. Gayrimenkul değerleme alanında başlayan bu uygulamanın ilerleyen aylarda muhasebe ve araç değerleme alanlarında da genişletileceğini açıkladı.